Digitale tachograaf verplicht voor
voertuigen van meer dan 3500 kg 

De tachograafdata moet bovendien regelmatig worden uitgelezen.
Om te voldoen aan de wetgeving én als hulpmiddel om je wagenpark te optimaliseren.

Tachograaf uitlezen

Tachograafdata software

De digitale tachograaf verzamelt veel data vanuit de voertuigen. Deze data is zeer waardevol en wordt dan ook veilig bewaard en uitgelezen.  Vanuit de tachograaf krijgt u data over de rij- en rusttijden van je chauffeurs, de afstand en snelheid die is afgelegd en de bestuurderskaart en werkzaamheden. Dit geeft je inzicht in het rijgedrag en de werkzaamheden. Vervolgens kan je hiermee jouw wagenpark effectiever inzetten.

Tachograaf uitlezen

De tachograafdata uitlezen gebeurt vanuit verschillende onderdelen; voertuigunit in de bestuurdersgedeelte, bewegingssensor op de versnellingsbak en de tachograafkaarten. Deze kaarten worden ook vaak de bestuurderskaarten genoemd. De bestuurderskaart moet je één keer in de 4 weken (28 dagen) uitlezen en de digitale tachograaf één keer in de 90 dagen. De tachograaf kan je met onze software ook op afstand uitlezen.

Tachograaf uitlezen

Tachograafspecialist

VDO is de fabrikant van de meest gebruikte tachograaf van Europa. Hierdoor weten wij precies aan welke wetgeving de digitale tachograaf moet voldoen. De digitale tachograaf en de tachograafdata software voldoen ook altijd aan de nieuwste regelgevingen en updates.

Offerte aanvragen