TIS- Web® Data Management

 

Archiveren van tachograafdata

 

In Nederland is het verplicht tachograafdata te bewaren voor een minimale periode van 2 jaar. Andere Europese landen kunnen hier van afwijken. TIS-Web voorziet in deze bewaarplicht en archiveert data conform de nationale wetgeving van het land waar het TIS-Web account geregistreerd staat.  Wil je tachograafdata langer bewaren dan de nationale wetgeving, dan is het altijd mogelijk de bestanden uit TIS-Web te downloaden. 

Ben je op zoek naar een volwaardig fleetmanagement systeem, maar zoek je een eenvoudige en kostenefficiënte oplossing zonder grote investering vooraf? Dan biedt het modulaire proConnect de uitkomst en geniet je daarnaast ook nog eens van de voordelen van TIS-Web.

 

 

Strenge controles

De Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) voert strenge controles uit. Wanneer er van een voertuig een dag aan data ontbreekt, kun je al beboet worden met € 4.400,00 per voertuig per dag. Deze bedragen zullen overigens fors gaan stijgen in de nabije toekomst. Ook het niet of niet correct naleven van de rij- en rusttijdenwet kan in de papieren lopen. Een kleine fout kost al gauw € 199,00 per incident en een heel belangrijke inbreuk € 550,00. Het totaalbedrag kan dan ook enorm oplopen. Kijk voor meer informatie op wetten.nl.

In de meeste gevallen worden fouten geheel onbewust gemaakt. De regels zijn best ingewikkeld en we zien ook dat de instellingen van de tachograaf niet altijd optimaal worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een bootovertocht of laden/lossen. Is dat rijden, rust, arbeid of een andere activiteit? Door een verkeerde instelling te gebruiken kunnen er snel hiaten en overtredingen ontstaan. Maar ook daar hebben wij de oplossing voor: VDO Academy! Onze praktijkgerichte chauffeurstrainingen met echt werkende tachografen tellen ook nog eens mee voor 7 van de 35 Code95 nascholingspunten. 

 

 

Analyseren van tachograafdata

 

De tachograaf registreert alle benodigde informatie en schrijft deze weg in het massageheugen (voertuiggegevens) en op de bestuurderskaart (chauffeursgegevens). Door al die data over te brengen naar TIS-Web weet jij precies hoe het met je wagenpark gaat en hoe je chauffeurs presteren.

Fig - Controleren op compleetheid van data

Met data archiveren alleen weet je nog niet of de data volledig en juist is. 

Ook al is de data compleet, geeft het nog geen beeld over juist gebruik van de tachograaf of overtredingen op te lang rijden of te veel arbeid verrichten of te weinig rust nemen. Om dit inzichtelijk te krijgen, kent TIS-Web gedetailleerde overzichten en rapportages van alle tachograafdata, zowel die van chauffeurs als van de vrachtwagens (en bussen). Hierdoor krijg je meteen inzicht in waar de risico's liggen en kun je daar direct op inspelen en houd je als wagenparkbeheerder de touwtjes in handen.

Alle data is 24/7 beschikbaar in meer dan 20 talen. Je kunt tevens automatische rapportages instellen en genereren én versturen naar een e-mailbox.

 

Fig. - controleer op inbreuken/overtredingen

TIS-Web
Oplossingen
Kennisbank
VDO Website